СТАЯ № 7 – с наклонения таван – стаята е в подпокривното пространство на втория етаж на старата къша, коета оформя един чаровен ъгъл за спалня.

Размери –  35 кв.м.

Настаняване – 3 души, от които 2 на 1 голямо двойно /185/200 см /легло и 1 на допълнителен разтегателен фотьйл /82/192 см/.

Оборудване и обзавеждане – – самостоятелна  баня и тоалетна, скрин с тоалетно огледало и закачалка , гардероб,  ТВ, малка масичка с красиви плетени виенски столове.

Специфики – стаята е в подпокривното пространство и там се оформя атрактивен кът за спане. Важно е да се знае предварително, защото някои хора страдат от клаустрофобия и не биха желали това, докато за други поражда приятни приключенски емоции.

Стаите 4,5,6 и 7 са на втория етаж на старата къща и съобразно котленската архитектурна традиция всички те излизат на една обща тераса – кьошк, от която се разкрива прекрасна гледка. На тази тераса има маса с плетени столове, където изпиването на едно питие с „гледка“ е приятно преживяване. През зимата кьошкът се затваря с остъклен прозорец и една „хоризонтална“ врата разположена на стълбището към втория етаж.